5 variante sănătoase de înlocuire a zahărului

1 august 2016 11:33   Sănătate
Ultima actualizare:

Îndulcitorii naturali sunt o soluție dacă vrei să-ți reduci consumul de zahăr. Unele dau un gust la fel de bun sau chiar mai bun băuturilor și deserturilor tale.

Stevia, bună pentru diabetici

Dacă ai diabet sau ești hipertensiv, stevia este o opțiune de luat în calcul, pentru că-ți reduce nivelul de glucoză din sânge.

Pot alege stevia și cei care intenționeză să slăbească, întrucât nu conține calorii și taie pofta de mâncare.

Extrapont

Întrucât poate fi încălzită la temperature de până la 200 grade, stevia se poate folosi la copt sau la gătit.

Siropul de agave nu-ți crește cu mult glicemia

Dacă vei folosi sirop de agave în locul zahărului alb, nu numai că vei savura băuturi calde și prăjituri delicioase, dar nici nu vei risca să-ți crească glicemia foarte mult. Are în compoziția lui 90% fructoză.

Zahărul de cocos are gust asemănător cu zahărul

Mai scump decât zahărul alb, cel din nucă de cocos asigură un gust asemănător, fiind totuși o alegere mai bună pentru păstrarea sănătății.

Îți asigură o parte a aportului zilnic de minerale fier, zinc, potasiu, magneziu, dar și de vitamine din complexul B.

Află pe clicksanatate.ro mai multe idei de a înlocui zahărul!

Cele mai bune alimente pentru zilele caniculare

Berea ajută digestia

Mai multe