6 beneficii ale micului dejun. Ce e bine să mănânci la prima oră

2 mai 2015 21:29   Sănătate
Ultima actualizare:

Cum v-aţi trezit, nu zăboviţi mai mult de o oră şi aşezaţi-vă la masă. Serviţi un mic dejun bogat în fibre, vitamine şi minerale, ca să aveţi toată ziua energie. Iată de ce nu trebuie să sărim peste cea mai importantă masă a zilei!

Prin micul dejun, organismul îşi ia toţi nutrienţii de care are nevoie întreaga zi. Mai mult, o masă sănătoasă stimulează metabolismul, îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi chiar dă o stare de bunădispoziţie. Nutriţioniştii recomandă ca la micul dejun să consumaţi cereale integrale (fulgi de ovăz, secară, porumb), pâine din făină integrală, proteine cu conţinut redus de grăsimi (şuncă de pui sau de curcan, somon afumat, seminţe, nuci, ouă), lactate (lapte şi iaurt, brânză de vaci, urdă) sau fructe proaspete. Prin conţinutul de carbohidraţi, fibre şi proteine, aceste alimente asigură senzaţia de saţietate mai mult timp, conform www.alegesanatos.ro.

Dacă mâncaţi la 30-60 de minute de la trezire, aveţi numai de câştigat:

  • Veţi mânca mai sănătos în restul zilei;
  • Sunteţi mai activi şi veţi avea o capacitate de concentrare mult mai bună;
  • Veţi slăbi mai uşor pentru că micul dejun bogate în fibre şi proteine vă ţine apetitul sub control.
  • La polul opus, cei care sar peste prima masă a zilei pot acea probleme de sănătate:
  • Pot avea probleme hipertensiune, rezistenţă la insulină şi niveluri mai ridicate ale zahărului în sânge;
  • Dificultăţi de concentrare, anxietate, ameţeli.
Mai multe