6 beneficii ale portocalelor. Uite de ce ar trebui să le mănânci zilnic!

22 decembrie 2015 17:34   Sănătate
Ultima actualizare:

Portocalele se consumă pe parcursul întregului an, însă de Crăciun ele devin vedetele fructelor de iarnă. Sunt pline de vitamine, minerale şi elemente nutritive care ajută organismul să-şi întărească sistemul imunitar şi să facă faţă cu brio afecţiunilor. Iată de ce ar trebui să incluzi în meniul tău cât mai multe portocale!

Previn apariţia cancerului – portocalele conţin elemente care sunt recunoscute ca fiind duşmanii de temut ai  anumitor tipuri de cancer precum cel de piele, plămâni, sân, stomac şi colon.

Luptă împotriva bolilor de rinichi – dacă bei suc de portocale regulat, riscul să suferi de boli ale rinichilor devine din ce în ce mai mic.  

Reduc riscul apariţiei cancerului la ficat – potrivit unor studii efectuate în Japonia, mandarinele şi portocalele reduc riscul apariţiei cancerului la ficat. Acest lucru se datorează vitaminei A şi a carotenului pe care îl conţin aceste fructe.

Scad colesterolul rău – portocalele, consumate frecvent, reduc nivelul colesteriolului rău. Asta, pentru că sunt bogate în fibre solubile.

Menţin sănătatea inimii – portocalele conţin o mare cantitate de potasiu, un electrolit mineral responsabil de sănătatea inimii şi funcţionarea perfectă a acesteia.

Previn constipaţia -  deoarece conţin fibre solubile, portocalele previn constipaţia şi problemele digestive.

Mai multe