6 condimente sănătoase pentru gătit

11 martie 2013 14:34   Sănătate
Ultima actualizare:

Piperul negru

Nu este ca sarea care dacă este consumată în exces dăunează sănătăţii, ci proprietăţile sale curative cresc direct proporţional cu consumul. El stimulează tractul digestiv şi previne gazele intestinale, inhibă dezvoltarea bacteriană, mai ales cea intestinală.

Busuiocul

Busuiocul este o sursă excelentă de vitamina A, magneziu, potasiu, fier şi calciu. Beneficiile aduse de busuioc sănătăţii sunt: tratarea greţurilor, a răului de mişcare, indigestia, constipaţia, probleme respiratorii sau chiar diabetul.

Cimbrul

Conţine aminoacizi, calciu, fier, magneziu, seleniu, zinc şi vitaminele B1, B2, B3 şi C. Cimbrul ajută la reducerea febrei, durerii de cap, are puternice proprietăţi antiseptice şi scade nivelul colesterolului.

Ghimbirul

Este un digestiv foarte eficient. Stimulează circulaţia sângelui, relaxează vasele de sânge şi înlătură durerea. Este recomandat în ameţeli şi în starea de greaţă.

Scorţişoara

Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Totodată scade nivelul trigliceridelor şi al colesterolului.

Oregano

Este un condiment bogat în antioxidanţi şi în fitonutrienţi, substanţe care încetinesc procesul de îmbătrânire. Oregano poate fi folosit în salate şi în mâncărurile din ou, legume sau carne.

Atenţie! Consumul exagerat de condimente poate duce la:

- ulcer- reflux gastro-esofagian- diaree- iritaţia tractului gastro-intestinal

Mai multe