6 motive să mănânci ouă
În ciuda acestei noi descoperiri vor mai fi unii care o vor contrazice. Şi totuşi iată ce beneficii pot aduce ouăle organismului uman:
Dezvoltă creierul
Gălbenuşul conţine un nivel ridicat de colină (vitamina B7), care contribuie la îmbunătăţirea funcţiilor neurologice, la reducerea inflamaţiilor din organism, la dezvoltarea creierului în stadiul intrauterin (consumat de femeile însărcinate) şi la producerea serotoninei şi dopaminei, cunoscute drept hormoni ai fericirii.
Previn cancerul de sân
Colina din gălbenuş ajută şi la prevenirea cancerului mamar, dacă acest consum regulat de ouă a început din adolescenţă. Dar cu menţiunea să se mănânce maximum două ouă săptămânal.
Dezvoltă muşchii
Cu un conţinut de şase grame de proteine plus aminoacizi, ouăle sunt o alegere perfectă pentru încurajarea dezvoltării musculare.
Menţin sănătatea părului, unghiilor şi a pielii
Ouăle sunt bogate în sulf, un ingredient esenţial pentru absorbţia vitaminelor B, utile unei bune funcţionări a ficatului, dar şi pentru producerea colagenului şi cheratinei. Ultimele două ajută la menţinerea sănătăţii pielii, unghiilor şi părului, oferind în plus strălucire.
Reduc apariţia cataractei
Gălbenuşul conţine luteină şi zeaxantină, două carotenoide asociate cu o reducere a riscului de apariţie a cataractei şi a degenerescenţei maculare.
Previn infarctul
Consumul regulat de ouă contribuie la reducerea riscurilor de formare a cheagurilor de sânge şi de producere infarctului şi accidentului cerebral.