6 motive să mănânci zilnic un măr
Printre alimentele bogate în flavonoizi, substanțe cu efect antioxindat, se numără și merele, care previn inflamațiile și deteriorarea celulelor.
Substanțele antioxidante pe care ți le conferă mărul reduc efectele radicalilor liberi cum ar fi afecțiuni la nivelul inimii, îmbătrânirea prematură a pielii și apariția ridurilor.
Pentru a combate acest lucru este bine să mănânci alimente bogate în flavonoizi care acționează și ca antioxidanți, prevenind și chiar reparând deteriorarea celulelor, dar și inflamațiile. Astfel că, vei reduce șansa de a te îmbolnăvi de Alzheimer, unele tipuri de cancer, boli cardiovasculare și multe altele.
Cele 6 atuuri ale consumului de mere
Mărul conține 6 flavonoizi extrem de folositori pentru sănătatea omului. Acești compuși vegetali redau plantelor nuanțe vii și intense: albastru, violet, verde smarald, galben, roșu și portocaliu.
Cele 6 substanțe sunt: procianidina B2, kaempferolul, miricetina, epicatechina, quercetina și acidul clorogenic.
Procianidina B2
Conform specialiștilor, este un antiinflamator foarte puternic, protejând celulele creierului de inflamații. De asemenea, stimulează creșterea rapidă a părului. Are un aport deosebit în prevenția și ameliorarea simptomelor bolii Alzheimer. Și la capitolul riduri ajută în prevenirea lor.
Kaempferolul
Despre acesta, oamenii de știință spun că reduce deteriorarea celulelor și a codului lor ADN. Și acest compus ajută în prevenirea afecțiunilor inimii și are proprietăți care combat inflamațiile. Reduce riscul de melanom și cancer pancreatic.
Miricetina
Are proprietăți anticancerigene. Unele studii făcute pe animale au demonstrat că ar da rezultate în cazul cancerelor de piele, colon și pancreatic. Acest flavonoid are rolul de a inhiba oxidarea colesterolului de tip LDL, care este unul dintre factorii de risc în infarct și atac vascular cerebral.