6 superalimente de mâncat primăvara asta
Anotimpul rece ne-a dat peste cap metabolismul, dar o dată cu sosirea primăverii trebuie să profităm din plin de alimentele care ne detoxifiază organismul. Iată 6 super-alimente care trebuie neapărat incluse în dieta ta de primăvară.
Sparanghel. Pregătit cu ulei de măsline şi stropit cu zeamă de lămâie, sparanghelul este o sursă bogată în proteine, fibre şi vitamine A, C, E, k şi potasiu. În plus, nu îngraşă, pentru că o legătură de sparanghel conţine doar 20 de calorii.
Voinicică. E un adevărat medicament în bucătăria noastră. Aceasta poate fi consumată în salate, cu puţin ulei de măsline. Cu un conţinut reduc de calorii, voinicica este bogată în vitaminele A, C şi K, Calciu, potasiu şi fier.
Anghinare. Nutriţioniştii ne recomandă să o consumăm înăbuşită sau sub formă de mâncărică. Joacă un rol foarte important în detoxifierea de primăvară, fiind bogată în fibre şi proteine, precum şi în vitaminele A şi K.
Fenicul. Este un ingredient surprinzător. Adaugă-l în supe sau ciorbe ori de câte ori ai ocazia, pentru că îţi oferă necesarul de vitamina C, potasiu şi acid folic, ideal în refacerea celulelor distruse de alimentele nesănătoase.
Praz. În omlete, garnituri sau salate, prazul nu trebuie să lipsească primăvara asta. Cu un conţinut caloric de doar 38 de calorii, prazul îţi asigură resursele de vitamine A, C şi K.
Căpşune. Aceste fructe ne duc deja cu gândul la anotimpul cald. Cosumă-le cu cereale sau în salate. Pentru că se găsesc greu pe piaţă căpşunele româneşti, e de preferat să optezi pentru cele ecologice. Sunt bogate în magneziu şi vitamina C.