7 beneficii uimitoare ale piersicilor

3 august 2014 21:00   Sănătate
Ultima actualizare:

Parfumate şi gustoase, piersicile şi caisele sunt o adevărată compoziţie magică: săruri minerale, vitamine şi fibre. „Mâncaţi-le cu încredere”, spun specialiştii. Fructele aduc multe beneficii sănătăţii.

Hidratează organismul. Efectul hidratant al piersicii, cât şi conţinutul bogat în minerale ce le înlocuiesc pe cele pierdute prin transpiraţie sunt doar câteva dintre aspectele care fac din acest fruct un adevărat medicament împotriva problemelor cauzate de caniculă.• Scad tensiunea arterială. Consumul de piersici reduce considerabil riscul apariţiei accidentelor cerebrale sau a infarctului miocardic. Acest efect este foarte important mai ales vara şi iarna, atunci când organismul întâmpină dificultăţi mai mari de reglare a tensiunii arteriale în cazul contactului cu temperaturi extreme. În cazul hipotensivilor, piersica este un aliment care nu trebuie să lipsească din dietele de vară.• Ne scapă de kilogramele în plus. Piersicile sunt admise în foarte multe diete de slăbit moderne, conţinând numai 39 de calorii la 100 g. Pe lângă acest aspect, au marele avantaj de a reduce semnificativ senzaţia de foame prin mai multe mecanisme diferite.• Previn anxietatea. Piersicile au capacitatea de a regla productivitatea unor neurohormoni implicaţi în mecanismul apariţiei fricii, temerilor legate de noutate, de schimbare sau a anxietăţii.• Previn îmbătrânirea. În afară de apă, caisele şi piersicile asigură doze ridicate de antioxidanţi puternici, betacaroten şi vitamina C, care apără pielea de razele ultraviolete, prevenind arsurile solare, îmbătrânirea precoce şi cancerul de piele.• Reduc aciditatea gastrică. Dacă suferiţi de hiperaciditate, mâncaţi caise şi piersici. Acestea  reduc hiperaciditatea şi previn demineralizarea organismului. Chiar dacă sunt acide la gust, sărurile minerale din fructe nu acidifică mediul intern, ci reglează secreţia sucurilor digestive, secreţia biliară şi contribuie la eliminarea acidului uric din organism.• Tratează anemiile. Caisele conţin fier şi acid folic, fiind recomandate pentru tratarea anemiilor, dar şi calciu, atât de important în reducerea riscului de apariţie a osteoporozei. Fosforul şi potasiul sunt foarte importante, acestea îmbunătăţind randamentul intelectual şi activitatea inimii şi întărind muşchii.

Mai multe