7 condimente valoroase combat radicalii liberi și îmbătrânirea precoce
Împotriva radicalii liberi, dușmanii aprigi a sănătății noastre, cercetătorii din lumea întreagă caută remedii eficiente, la îndemâna noastră. Studiile multor cercetători de renume demonstrează că împotriva radicalilor liberi, care au o contribuție semnificativă în procesul de îmbătrânire precoce a organismului uman, există leacuri benefice care să le combată puterea distructivă.
”Efectul unor condimente precum: salvia, busuiocul, ardeiul iute, ghimbirul, scorţişoara, maghiranul şi şovârful, renumite pentru proprietățile lor antioxidante, au o influență pozitivă asupra stării noastre de sănătate atunci când sunt incluse în dietă. Totodată, aceste condimente cu proprietăți antioxidante prelungesc speranța de viață sănătoasă” . Aceasta este concluzia unui studiu, realizat de nutriţioniştii de la Universitatea Nebraska din Lincoln (SUA). Specialiştii prestigiosului for universitar au constatat că cele șapte plante au un puternic efect antioxidant, fie că sunt consumate în stare proaspătă sau uscată, deoarece aceste remedii scad riscul îmbolnăvirii de cancer, de boli cardiovasculare și cresc durata de viață sănătoasă. Totodată, cercetătorii americani susțin că îmbătrânirea prematură este asociată cu dezvoltarea bolior cronice, iar cele 7 plante, nominalizate în studiul realizat la Universitatea Nebraska, trebuie consumate frecvent. În acest mod, simplu și eficient, organismul uman va fi apărat de boli și de îmbătrânirea prematură. Valoroasele remedii le putem procura de la magazinele naturiste sau le putem cultiva în gospodăria noastră.