7 sfaturi să nu te îngraşi în concediu
Micul dejun poate fi format din cereale şi fructe sau lactate semi-degresate şi pâine cu secară sau pur şi simplu din fructe de sezon.
La prânz se consumă peşte sau carne preparată proaspăt pe grătar, însă carnea nu trebuie consumată singură, ci însoţită de salate sau de legume preparate pe grătar. Atenţie însă la sosul pentru salată! Acesta nu trebuie să abunde în maioneză şi nu trebuie folosit în exces.
Cina poate să conţină salate, brânzeturi mai puţin sărate, lactate fermentate ori mâncăruri pe bază de peşte şi legume. Peştele trebuie ales cu mare grijă, mai ales dacă e preparat de către turişti, pentru că este un aliment foarte perisabil, care poate provoca toxiinfecţii alimentare severe.
Salatele nu trebuie să fie singura formă de glucide şi fibre prezente la masă. Cartofii în coajă, ciupercile, dovleceii, vinetele şi roşiile pot fi preparate la fel de bine pe grătar, iar gustul lor este unic.
Sunt de evitat alimentele bogate caloric şi sărate, precum alunele, floricelele, seminţele sau cipsurile şi, în egală măsură, prăjiturile, care, pe lângă faptul că îngraşă, sunt şi foarte perisabile în această perioadă.
Desertul ideal se poate consuma ca gustare între mese şi constă dintr-un bol de căpşune sau cireşe, o piersică sau o felie de pepene.
Apa minerală plată sau carbogazoasă, limonada proaspăt preparată sau ceaiul de fructe cu lămâie şi gheaţă sunt variante optime pentru o zi toridă.