8 beneficii ale sucului de grepfrut. Uite de ce ar trebui să-l bei zilnic!

21 iulie 2014 17:27   Sănătate
Ultima actualizare:

Dacă grepfrutul nu se află încă pe lista fructelor tale preferate, este timpul să-l incluzi! Motivul? Este renumit pentru cantitatea mare de vitamina C şi antioxidanţi pe care îi conţine. Iar pornind de aici, acest fruct minune este o adevărată sursă de sănătate.  Iată 8 motive pentru care ar trebui să mănânci grepfrut!

1. Încetineşte procesul de îmbătrânire a celulelor

Pigmentul roz pe care îl conţine este dat de licopen, un antioxidant care încetineşte oxidarea celulelor declanşată de radicalii liberi. Licopenul diminuează şi riscul apariţiei unor tipuri de cancer, precum cel de prostată, colon şi plămâni.

2. Întăreşte imunitatea

Graţie cantităţii mari de vitamina C, ajută la vindecarea răcelilor, reduce febra şi sprijină sistemul imunitar.

3. Ameliorează acneea

Aplicat extern, sucul de grepfrut ameliorează acneea, reduce semnele lăsate de aceasta dar este benefic şi în cazul transpiraţiei picioarelor. De asemenea, sucul acestui fruct minune luptă împotriva apariţiei erupţiilor cutanate.

4. Scade riscul afecţiunilor cardiovasculare

Grepfrutul este cunoscut ca fiind o importantă sursă de fibre, inclusiv fibre solubile care reglează nivelul colesterolului.

5. Reduce pofta de mâncare

Grepfrutul este recomandat în dietele pe care le urmezi deoarece reduce pofta de mâncare şi, astfel, nu vei mai simţi nevoia să ronţăi diverse alimente între mese. În acest fel, vei pierde câteva kilograme bune, fără nici un efort.

6. Stimulează funcţiile ficatului

Acest fruct stimulează funcţiile ficatului şi ale vezicii biliare. Dacă ai probleme cu aceste organe, bea zilnic suc de grepfrut, care are şi proprietăţi antitumorale.

7. Combate aciditatea stomacului

Deşi are un gust înţepător, în urma digestiei, sucul de grepfrut produce o reacţie alcalină.

8. Alungă oboseala

Fie că bei un fresh dimineaţa sau la finalul unei zile lungi, grepfrutul te pune pe picioare în doar câteva minute datorită cantităţii mari de vitamina C. Poţi adăuga şi puţin suc de lămâie şi o linguriţă de miere de albine.

Mai multe