8 reguli alimentare înainte de sărbători
Când se apropie sfârşitul postului este bine să creşteţi cantitatea de fructe şi legume crude. De asemenea, să adăugaţi suplimente alimentare cu conţinut bogat în vitamine.
La sfârşitul postului (în zilele de sărbătoare) mesele nu trebuie să fie abundente, încercaţi să mâncaţi cantităţi mai mici cu intervale între mese de 2-3 ore.
Nu amestecaţi grupele alimentare, cum ar fi proteinele cu legume fierte (atenţie la salata de boef).
Cel mai bine este să consumaţi proteinele precum carnea roşie, ouăle împreună cu salate, legume care nu conţin amidon, cum ar fi : rădăcinoasele.
Fructele trebuie consumate la interval de 2-3 ore după servirea meselor mai importante.
Pentru a anihila dezechilibre ce pot să apară în perioada sărbătorilor vă recomand salate antiacide: salata de ridiche şi andive sau salata de ţelină cu morcov, salata de praz şi gulii, salata verde.
Un alt factor care duce la creşterea acidităţii este lipsa de mişcare, care va duce la consumul caloriilor de bună calitate şi acumularea de deşeuri în organism.
Mâncaţi cu precădere alimente care contribuie la formarea de baze ce vor anihila aciditatea: sfecla roşie, usturoi, ceapă, ciuperci, sucuri de fructe şi legume.