Această dietă ajută la scăderea colesterolului

24 octombrie 2016 9:28   Sănătate
Ultima actualizare:

Mâncarea grasă, cu aport caloric mare și lipsa activității fizice sunt principalii factori care duc la creșterea valorilor colesterolului rău, LDL-ul. Deși nu are simptome evidente, hipercolesterolemia favorizează apariția problemelor cardiace.

Ce mănânci într-o zi

Iată ce ar trebui să ai în farfurie, zilnic, pentru a echilibra valorile colesterolului. Optează pentru una din cele trei variante de meniu, propuse la fiecare masă:

Mic dejun

·         40 g fulgi de ovăz cu iaurt degresat și o lingură de miere;

·         Omletă din albușuri, cu pâine integrală prăjită și un ardei;

·         50 g de brânză degresată, o roșie și o felie de pâine integrală.

Gustare

·         un măr

·         portocală

·         mână nuci și semințe, crude

Prânz

·         Pește pe grătar cu garnitură de legume la cuptor

·         Paste integrale cu sos de roșii

·         Piept de pui la grătar cu mazăre

Gustare

·         150 ml iaurt simplu, degresat

·         2-3 biscuiți integrali

·         150 ml suc proaspăt de fructe

Află cum să ții dieta pentru scăderea colesterolului și ce alimente au prioritate pe clickpentrufemei.ro. 

Trucuri alimentare care reduc colesterolul „rău“Redu colesterolul cu acest suc miraculos

Mai multe