Aceste alimente au mai multă vitamina C decât portocalele!

10 noiembrie 2016 9:29   Sănătate
Ultima actualizare:

Cu toate că numeroase studii arată că un consum regulat de vitamina C nu poate preveni, de fapt, răcelile, nutrimentul poate să scurteze durata de convalescență și chiar reduce severitatea simptomelor. În ciuda reputației portocalelor, există fructe și legume care le întrec când vine vorba de cantitatea de vitamina C din ele.

Ardeii iuți

O jumătate de cană de ardei iute tocat sau cubulețe conține 107,8 mg de vitamina C. În plus, cercetătorii de la Universitatea din Buffalo au descoperit că substanța care dă iuțeala ardeilor, capsaicina, poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare și musculare.

Ardeii grași

O cană cu ardei gras roșu, tăiat mărunt, conține, 190 mg, de aproape trei ori mai multă vitamina C decât o portocală. Ardeii roșii sunt, de asemenea, o mare sursă de vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor.

Varza kale

Este bogată în vitaminele A, C și K. O singură cană cu varză Kale conține 80,4 mg de vitamina C. Pe lângă toate acestea, această legumă are o doză considerabilă de minerale și acizi grași.

Află ce alte alimente conțin mai multă vitamina C decât portocalele. 

Așa asimilezi fierul din alimentele consumate!Dă kilogramele jos cu dieta cu ananas!

Mai multe