Acestea sunt cele mai bune surse de antioxidanţi!

23 iunie 2016 9:48   Sănătate
Ultima actualizare:

Antioxidanții sunt substanțe naturale care se găsesc în fructe şi legume, care pot opri sau pot limita pagubele provocate de radicalii liberi, vinovaţi de apariţia cancerului, cât şi de îmbătrânirea prematură.

Antioxidanţii pot proteja celulele de efectul radicalilor liberi şi pot limita daunele cauzate de oxidare într-o anumită măsură.

În mod normal, coprul nostru produce antioxidanţi pentru a lupta împotriva radicalilor liberi, însă aceştia se găsesc şi în  fructe și legume, care sunt bogate în substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele A, C și E, betacaroten, luteină, licopen și seleniu.

Ce alimente sunt bune surse de antioxidanţi?

Pentru a obţine cei mai multi antioxidanti, o dietă care include un amestec sănătos de fructe și legume colorate este esenţială.

Vitamina A se găseşte în lapte, ficat, unt și ouă.

Vitamina C se găseşte în cele mai multe fructe si legume. Cele cu cele mai mari cantități de vitamina C includ papaya, căpșunile, portocalele, pepenele galben kiwi, ardei gras, broccoli, varză de Bruxelles, roșii, conopidă și varză.

Vitamina E este conţinută de  migdale, semințe de floarea- soarelui, alune și arahide. Acesta poate fi, de asemenea, găsite în legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul şi varzaa, uleiurile de soia, floarea- soarelui, de porumb şi rapiţă.

Descoperă pe clicksanatate.ro care sunt cele mai bune surse de antioxidanți. 

Topul alimentelor care încetinesc procesul de îmbătrânireAflă cum te ajută alimentele colorate să lupţi contra bolilor!

Mai multe