Află ce substanțe cancerigene se găsesc în semipreparatele cu fructe de mare

26 octombrie 2016 9:04   Sănătate
Ultima actualizare:

Fructele de mare sunt bogate în minerale, în special în zinc și seleniu, și sunt la mare căutare pentru că au foarte puține calorii. Însă, semipreparatele cu fructe de mare, deși sunt o alternativă ieftină și la-ndemână, sunt mai nocive decât credem.

Coloranții, îndulcitorii artificiali și conservanții, cunoscuți și sub denumirea de E-uri, se găsesc în multe produse procesate. Aceste substanțe sunt utilizate pentru a îmbunătăți aspectul și aroma alimentelor și pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Unele nu ne fac rău, altele însă pot favoriza apariția multor afecțiuni, precum cancer.

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat 21 tipuri de semipreparate din peşte şi fructe de mare în vederea realizării unui studiu privind calitatea acestora. În urma cercetării s-a descoperit că mai mult din jumătate din semipreparatele pe bază de fructe de mare analizate au în compoziție între 7 și 10 aditivi.

Carmin

Cunoscut și sub denumirea de E120, carminul este un colorant roșu, produs de o specie de gândac, care trăiește în America de Sud. Numeroase studii au arătat că acest aditiv poate provoca astm, alergii și rinite, el fiind vinovat și pentru că duce la hiperactivitate și deficiențe de concentrare.

Află ce substanțe cancerigene se găsesc în semipreparatele cu fructe de mare pe clickpentrufemei.ro.

5 semne că ai putea avea cancer esofagianTopul alimentelor care previn cancerul

Mai multe