Află cum să-ţi alegi cel mai bun şampon
Există mai multe mituri legate de şampon, dar cărora dintre ele ar trebui să le dăm crezare? Specialiştii site-ului webMD.com ne lămuresc care dintre ele sunt adevărate.
Dacă e bun, trebuie să facă spumă
MIT. Cu cât un şampon produce mai multă spumă, cu atât părul nostru este mai curat, nu-i aşa?
Specialiştii spun că nu este chiar aşa. Clăbucul produs de şampoane mai degrabă creează un efect psihologic de păr curat.
Spuma apare atunci când moleculele organice din şampon se combină cu aerul.
Aşa că nu folosiţi jumătate din sticla de şampon atunci când vă spălaţi.
Spălatul zilnic afectează părul
MIT. Spălatul zilnic este sănătos şi sigur.
Dacă aveţi păr gras, este indicat să vă spălaţi zilnic, dar cu un şampon cu o formulă blândă (cu ingrediente hidratante şi panthenol). Indiferent de tipul de păr, atât timp cât staţi departe de şampoanele cu ingrediente necorespunzătoare, spălatul regulat pe cap nu va face niciun rău.
Pentru cele mai bune rezultate, folosiţi un balsam
ADEVĂRAT. Nu este o înşelătorie pentru a ne face să cumpărăm două produse.
Cu toate că multe şampoane conţin şi balsam, folosirea unui balsam separat vă va hidrata şi proteja în plus părul şi scalpul.
După o vreme părul se obişnuieste cu şamponul. Treceţi la alt brand!
MIT. Să fim serioşi, de unde aceste afirmaţii? Părul este un ţesut mort, aşa că el nu se poate obişnui cu ceva.
Este doar percepţia noastră la cum răspunde părul unei noi formule.
Aşa că, odată găsit şamponul potrivit, rămâneţi cu el.
Alimentaţia, şi ea importantă
Pentru a preveni degradarea părului şi căderea sa, se recomandă utilizarea unui şampon adaptat fiecărui tip de păr în parte (scalp gras/ normal/scalp uscat/ scalp sensibil).
Se evită tratamentele cosmetice agresive (decolorări/vopsiri frecvente, îndreptare chimică, utilizarea excesivă a plăcii pentru îndreptat părul sau a unor plăci necorespunzătoare).
Se recomandă alimentaţia bogată în principii nutritive şi vitamine A, B, E şi PP.
Printre alimentele recomandate se află: soia, fasole, spanac, broccoli, peşte, ulei de măsline, nuci, lapte, ouă, fructe şi legume verzi, carne albă.