Ai picioarele grele? Încearcă tratamente naturiste!

15 iunie 2021 18:33   Sănătate
Ultima actualizare:

Nu e deloc confortabil să simţi picioarele grele sau umflate, pentru că această durere îţi poate influenţa activităţile de zi cu zi. Problemele de circulaţie, retenţia de apă sau varicele sunt cele mai comune cauze ale senzaţiei de picioare grele. Uite ce remedii poţi folosi pentru a diminua durerea de picioare.

  • Compresele cu apă caldă sunt extrem de eficiente atunci când vine vorba despre senzaţia de picioare grele. Înmoaie un prosop în apă fierbinte, apoi stoarce-l bine şi aşază-l pe picioare, în zonele umflate, şi îndepărtează-l numai atunci când ajunge la temperatura camerei. Repetă operaţiunea de câte ori simţi că e necesar. Căldura va stimula circulaţia sanguină şi va accelera dezumflarea picioarelor. Totodată, căldura relaxează şi musculatura picioarelor, ameliorând durerile.
  • Băile la picioare cu bicarbonat de sodiu sau sare Epsom sunt recomandate şi ele în caz de senzaţie de picioare grele. Diluează 1 lingură de sare Epsom şi una de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă caldă. Înmoaie-ţi picioarele în apa din lighean şi lasă-le să se odihnească cel puţin 15 minute. Sarea Epsom relaxează muşchii şi are efect detoxifiant, în timp ce bicarbonatul de sodiu are proprietăţi antiinflamatoare şi combate şi senzaţia de oboseală.
  • Băile în ceai de mentă s-au dovedit a fi eficiente în caz de senzaţie de picioare umflate. Pentru a-ţi face o asemenea baie, prepară un ceai folosind o cană cu apă clocotită şi 2 pliculeţe de ceai de mentă. După ce l-ai preparat, diluează-l într-un lighean cu apă caldă, în care îţi vei înmuia apoi tălpile timp de 15 minute.
  • Masajul cu uleiuri esenţiale funcţionează în cazul senzaţiei de picioare umflate, mai ales dacă aceasta a apărut ca urmare a multor ore petrecute stând în picioare. Pentru a-ţi masa picioarele, prepară un amestec din 2-3 linguri de ulei de măsline, 2 picături de ulei esenţial de lavandă, 1 picătură de ulei esenţial de muşeţel, 2 picături de ulei esenţial de mentă. Încălzeşte un pic uleiurile, apoi masează-ţi picioarele cu amestecul de uleiuri, apăsând viguros pielea. Lasă apoi uleiul să acţioneze peste noapte.
  • Compresele cu gheaţă pot fi folosite atunci când ai nevoie de o ameliorare instantanee a senzaţiei de picioare grele. Sparge câteva cuburi de gheaţă şi pune-le fie într-o pungă, fie într-un prosop. Masează-ţi apoi picioarele folosind compresa, în timp ce execuţi mişcări circulare. Gheaţa ameliorează imediat durerile şi senzaţiile neplăcute, accelerând totodată şi dezumflarea picioarelor.
  • Ridicarea picioarelor pe perete este extrem de eficientă atunci când vine vorba despre picioare umflate. Atunci când ai senzaţia de picioare grele când ajungi acasă după o zi lungă, aşază-te pe pat şi ridică-ţi picioarele pe perete. Stai aşa câteva minute. Peste noapte, poţi dormi cu o pernă aşezată sub picioare, astfel încât acestea să fie poziţionate mai sus decât restul corpului. Specialiştii susţin că statul cu picioarele încrucişate, în poziţia picior peste picior, este contraindicat persoanelor care suferă de picioare grele, întrucât această postură contribuie la umflarea picioarelor, conform doc.ro.
Mai multe