Ai probleme cu ficatul? Aceste remedii te ajută!
Oboseala, greața, senzația generală de rău, alimentația dezechilibrată, scăderea poftei de mâncare sunt câteva simptome de alarmă că ficatul este suprasolicitat și încărcat cu toxine. Anumite plante medicinale îmbunătățesc digestia, elimină reziduurile și ajută ficatul să funcționeze normal.
De două ori pe an e bine să faci cure de detoxificare, utilizând produse naturiste cu efect de regenerare hepatică. Printre cele mai eficiente plante cu acțiune de stimulare a funcției vezicii biliare și cu rol hepatoprotector sunt anghinarea, cicoarea, armurariul, sulfina și păpădia. În timpul curei, evită alimentelebogate în grăsimi și cele care se digeră greu. Nopțile albe și stresul afectează activitatea ficatului.
Anghinarea elimină toxinele
Anghinarea stimulează secreția de lichid biliar și ajută la eliminarea reziduurilor din celulele hepatice, datorită cinarinei din compoziție. O altă substanță din compoziția plantei, binefăcătoare pentru ficat, este luteolina. Aceasta stimulează metabolizarea grăsimilor și împiedică acumularea lor. Poți consuma anghinarea ca atare, în salată, sau sub formă de decoct: 250 ml de apă și 15 frunze de anghinare se fierb 10 minute.
Află ce leacuri te ajută în problemele cu ficatul pe clickpentrufemei.ro.
Semnele care-ți spun că ficatul este suprasolicitat6 simptome ale cancerului de ficat