Ai probleme cu sforăitul? Aici găseşti soluţii!
În fiecare noapte, aceeaşi problemă: sforăitul nu te lasă să dormi, iar dimineaţa te trezeşti parcă mai obosit ca la culcare. Nu te îngrijora, există soluţii rapide care-ţi aduc somnul liniştit!
Sforăitul este provocat de îngustarea căilor respiratorii nazale, care îngreunează respiraţia şi astfel suntem forţaţi să respirăm pe gură şi nu pe nas, cum se întâmplă în mod normal.
Persoanele care sforăie de peste trei luni ar trebui să se adreseze medicului, deoarece, în timp, sforăitul declanşează diverse afecţiuni. De exemplu, favorizează apariţia sindromului de apnee în somn (oprirea respiraţiei), care, în timp, duce la boli de inimă.
Nu abuza de sprayul nazal
În unele cazuri, sforăitul apare din cauza înfundării nasului (congestie nazală), determinată de probleme respiratorii, de alergii sau de răceli. În astfel de situaţii, se recomandă folosirea decongestionantelor. Medicii atrag însă atenţia că sprayurile nazale nu trebuie folosite pe termen lung, pentru că pot da dependenţă şi subţiază mucoasa nazală.
Scapă de kilogramele în plus!
Kilogramele în exces reprezintă una dintre cauzele frecvente ale sforăitului şi, de aceea, schimbarea obiceiurilor alimentare trebuie să fie prima măsură în tratarea acestei boli, spun specialiştii.
În cazul obezilor, abdomenul este de dimensiuni mai mari, iar în timpul somnului, din cauza stării de relaxare, apasă mai mult pe diafragmă, împiedicând respiraţia. Pe lângă schimbarea obiceiurilor alimentare, este nevoie şi de exerciţii fizice.
Benzile nazale desfundă nasul
O altă soluţie prin care poţi scăpa de sforăit este folosirea unor benzi nazale, care se găsesc înfarmacii. Pentru a avea efect pe termen lung, plasturii trebuie utilizaţi minimum şase nopţi consecutiv.
Plasturii nazali nu conţin substanţe medicamentoase, iar acţiunea lor este pur mecanică. De asemenea, mai pot fi folosite comprese călduţe, care se aplică pe nas cu o oră înainte de culcare.