Ajutoare din natură pentru durerile de spate
8 iunie 2016 20:51
Sănătate
Ultima actualizare:
În momentele în care durerea de coloană nu-ţi dă pace, alege din bogăţia de plante medicinale care se găsesc din belşug la noi. Află din revista „Click! pentru femei“ care sunt cele mai bune şi cum poţi combate durerile de spate cu ajutorul lor!
- Extractul de ardei iute. Poţi opta pentru creme sau unguente care conţin capsaicină, substanţa care se găseşte în ardeiul iute şi care imprimă gustul înţepător şi arzător al legumei. Aplicată pe piele, capsaicina stimulează un neurotransmiţător esenţial în trimiterea senzaţiilor de durere către creier. Alege o cremă sau un unguent cu extract de ardei iute, dar nu uita că trebuie să ai răbdare dacă vrei să vezi rezultatele. Pentru a simţi efectele, va trebui să foloseşti produsul timp de câteva săptămâni.
- Menta. Vei descoperi că o parte dintre compuşii care se găsesc în mentă (mentolul şi camforul) se află pe lista de ingrediente a multor medicamente recomandate pentru durerile de spate. Sunt substanţe chimice care au puterea de a relaxa muşchii încordaţi. Atunci când spatele te chinuie, alege creme pe bază de mentol şi ulei esenţial de camfor pentru a profita de proprietăţile analgezice ale acestora. Masează zonele cu probleme.
- Curcuma sau turmericul. Ingredientul activ principal al turmericului, un condiment folosit în India, este curcumina. Însă această substanţă este, totodată, un compus terapeutic, deoarece are proprietăţi antiinflamatoare. Caracteristica ei poate fi benefică şi în cazul tău. Poţi opta pentru o capsulă pe bază de extract din rădăcină de turmeric, pe care s-o iei de 3 ori pe zi, mai ales că există multe studii care au arătat că turmericul este eficient şi în cazul pacienţilor care suferă de osteoartrită.
- Salcia albă. Are efect analgezic, iar un compus cu proprietăţi antireumatice, numit salicină, este obţinut din scoarţa ei. Dacă vrei într-adevăr un tratament natural pentru a-ţi calma durerile de spate, încearcă un ceai de salcie. Ocazional, poţi să prepari un ceai din 1-2 linguri de scoarţă, pe care o laşi 10 minute la infuzat în 1-2 căni cu apă fierbinte. Alergicii la aspirină e mai bine să nu folosească infuzia.