Alege cele mai bune măsline
Măslinele sunt alimente valoroase, bogate din punct de vedere nutriţional, cu o valoare energetică ridicată. Sunt de două feluri: cele negre, culese la maturitate, şi cele verzi.
Pot fi conservate în saramură sau uscate şi păstrate în ulei de măsline.
„Pentru le a alege pe cele mai sănătoase, este bine de ştiut că măslinele naturale nu au culoarea neagră intensă şi nu sunt toate în aceeaşi nuanţă.
Măslinele negre sunt în general tratate şi conţin aditivi. După modul de conservare, indicate sunt măslinele uscate şi păstrate în ulei de măsline.
Acestea au şi un conţinut scăzut de sare şi pot fi consumate şi de către persoanele care suferă de boli renale sau hipertensiune arterială", ne-a explicat prof.dr. Gh. Mencinicopschi.
Consumul zilnic de măsline previne reumatismul şi artrita.
De asemenea, măslinele diminuează simptomele severe ale astmului şi încetinesc procesul de îmbătrânire.
Potrivit nutriţioniştilor, măslina este un fruct cu un conţinut mare de calciu, mineral cu rol fundamental pentru sănătatea oaselor.
E important să le includem cât mai des în alimentaţie.