Alege corect pâinea!

2 ianuarie 2012 14:50   Sănătate
Ultima actualizare:

Pâine cu cereale. Conţine mălai, mei, susan, in, orz şi ovăz şi este frământată încet, pentru a elibera gustul extraordinar al cerealelor moi şi aromate.

Se potriveşte cu salate mixte, dar şi cu brânză. Acest sortiment de pâine ajută la scăderea nivelului de colesterol şi este potrivit în orice regim alimentar echilibrat.

Pâine cu cartofi. Este gustoasă, însă dacă eşti cumva la cură, trebuie ocolită.

Amidonul conţinut în cartofi este un carbohidrat complex, a cărui digerare eliberează lent glucide care nu vor duce la o creştere abruptă a glicemiei.

Cartoful este o sursă de energie şi favorizează prelungirea senzaţiei de saţietate.

Pâine cu seminţe de in. Coca de pâine este îmbogăţită cu seminţe de in, atât de sănătoase pentru organism.

Acestea sunt bogate în Omega 3, care contribuie la buna funcţionare a sistemului cardio- vascular.

Seminţele de in sunt considerate şi leac pentru o digestie dificilă şi au un conţinut nutritiv ridicat.

Mai multe