Alertă! Bacteria ucigaşă se transmite de la om la om

5 iunie 2011 16:36   Sănătate
Ultima actualizare:

Cel mai negru scenariu legat de epidemia de E.coli izbucnită în Europa a fost confirmat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Bacteria ucigaşă se transmite de la om la om.

Vezi şi:

Bacteria ucigaşă. Nimeni nu-i dă de cap noii tulpini de E.coli, care a omorât 18 oameni

Bacteria care a îngrozit Europa, necunoscută până acum

Evitaţi pe cât posibil deplasările în Germania, unde au fost confirmate cele mai multe cazuri de contaminare cu E.coli şi respectaţi cu sfinţenie regulile de igienă, respectiv spălarea regulată pe mâini cu apă şi săpun şi spălarea legumelor şi fructelor!

Potrivit experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), bacteria, care până acum a ucis 19 oameni în Europa, se poate transmite de la om la om, prin intermediul dejecţiilor sau pe cale orală.

„Suntem îngrijoraţi din cauza acestui tip de transmitere", a declarat epidemiologul OMS, Andrea Ellis. Specialistul a semnalat că, până în acest moment, toate cazurile de îmbolnăvire „sunt legate de nordul Germaniei", astfel încât se crede că expunerea la această bacterie ciudată „este limitată la zona menţionată".

Deocamdată, în România, nu s-a înregistrat nici un caz de contaminare cu E.coli. Cei afectaţi, însă, de epidemie, sunt producătorii care exportau castraveţi.

După ce mai multe state au blocat importurile castraveţilor, aceştia fiind, iniţial, primii suspectaţi că ar fi sursa răspândirii E.coli, România a început să piardă zilnic 100.000 de euro şi să arunce la gunoi tone de castraveţi.

«Am învins E.coli!»

Cazul nemţoaicei Nicoletta Pabst, de 41 de ani, unul dintre miile de cazuri de contaminare cu E.coli, este unul fericit.

Femeia a declarat că primele simptome ale bolii au apărut la începutul săptămânii trecute. Analizele nu au indicat că ar fi avut ceva în neregulă, iar medicii au trimis-o acasă. Peste noapte, însă, starea ei s-a înrăutăţit.

A ajuns la spital, unde i s-au pus perfuzii şi a fost tratată şi cu antibiotice. Tratamentul a dat roade, iar după o săptămână, pacienta a fost externată. Nu se ştie de unde a contractat bacteria.

Mai multe