Alimentaţia proastă – cel mai mare viciu al adolescenţilor. 1 din 3 e obez

17 octombrie 2017 16:17   Sănătate
Ultima actualizare:

Ele vor să arate ca top-modelele de pe podium, ei ca Arnold Schwarzenegger în tinereţe. Pentru asta, adolescenţii noştri recurg la tactici periculoase pentru sănătatea lor - fie se înfometează, fie iau proteine sintetice. Majoritatea, însă, mănâncă haotic, de la fast-food, hrană de slabă calitate, bogată în zahăr şi grăsimi, ceea ce duce la acumularea de kilograme greu de dat jos.

Luni, 16 octombrie, Ziua Internaţională a Nutriţiei a fost celebrată în mijlocul tinerilor. Societatea Română de Educație Nutrițională a organizat un seminar cu tema Nutriția în adolescență la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București. Le-au vorbit adolescenţilor conf. dr. Lygia Alexandrescu, președintele Societății Române de Educație Nutrițională și Andreea Gatman, Trainer și Educational Coach EUNEOS Finlanda. “O nutriție deficitară constând în anorexie la fete și îmbuibare cu shake-uri și suplimente la băieți, doar-doar or deveni micile vedete ale liceului, poate duce la boli extraordinar de grave, din păcate unele chiar incurabile. Când vorbim despre educaţie nutriţională, adolescenţii şi copiii au cel mai mult nevoie de informaţii pentru ca la această vârsta ei își formează și definesc obiceiurile alimentare pe care le vor urma de-a lungul vieții. Din păcate, la nivel european, 1 din 3 adolescenți suferă de obezitate, o creștere spectaculoasă fiind observată în ultimii ani în țările din Estul Europei, din care face parte și România”, a declarat dr. Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Olimpic Internațional, enumerând principalele greşeli pe care le fac tinerii la această vârstă:

- Sar peste micul dejun- Gustările sunt bogate în calorii şi sărace în nutrienţi- Consumă prea puţine fructe, legume şi lactate- Nu se hidratează suficient cu apă, în schimb, beau multe sucuri acidulate- Urmează diete restrictive, după ureche- Mănâncă în exces, din cauza tulburărilor emoţionale.

Mai multe