Alimente care scad nivelul de acid uric
Acidul uric este substanța pe care organismul o produce - se găsește în sânge și urină - și care rezultă din arderile proteinelor. Are rolul de a descompune purinele, substanțe prezente în toate celulele corpului, și în multe alimente. Ce efecte are asupra sănătății acidul uric produs în exces?
Alimentele care conţin purine în cantitate mare sunt:
- Ficatul;- Peştele;- Fructele de mare;- Fasolea;- Para;- Băuturile carbogazoase;- Berea.
În general, organismul este capabil să dizolve acidul uric prezent în sânge. El este transportant în rinichi, apoi eliminat prin urină. Cu toate acestea, nu toţi oamenii reuşesc să-l elimine, acesta fiind motivul pentru care se dezvoltă diferite afecţiuni. Durere articulară şi pietre la rinichi, sunt cele mai comune. Însă, prin schimbarea alimentaţiei, vei reuşi să ţii sub control nivelul de acid uric din organism.
Află ce alimente scad nivelul de acid uric din organism pe clickpentrufemei.ro.