Alimente care te întineresc
Consumul de alimente sănătoase nu doar că te ajută să te menţii în formă, dar îţi oferă şi aportul optim de energie, bună-dispoziţie şi previne apariţia anumitor boli.
Citeşte în noul număr „Click! pentru femei“ ce alimente încetinesc procesul de îmbătrânire!
Avocado are proprietăţi antioxidante
Bogat în vitamina E, esenţială pentru o piele sănătoasă, avocado este adesea folosit în prepararea produselor cosmetice. Reduce ridurile prin hidratarea pielii. În plus, mai conţine şi alte 12 vitamine şi elemente nutritive precum antioxidanţi, potasiu şi grăsimi mononesaturate. Îmbunătăţeşte vederea datorită conţinutului de luteină şi menţine sănătatea sistemului cardiovascular prin complexul de vitamine B şi acid folic. Conţinutul de vitamina K ajută la creşterea densităţii osoase, prevenind apariţia osteoporozei. Protejează celulele sănătoase de acţiunea radicalilor liberi.
Fructele de pădure, sursă excelentă de vitamine
Toate fructele de pădure, dar în special afinele, zmeura, cătina, sunt bogate în vitaminele A, C, E, complexul de vitamine B, cupru, zinc, fier, calciu, şi, prin urmare, menţin sănătatea. Furnizează mineralele, sărurile şi antioxidanţii de care corpul uman are nevoie pentru a lupta contra îmbătrânirii timpurii a celulelor. De altfel, sunt foarte indicate şi în curele de detoxificare, în perioadele de stres, de oboseală, dar şi pentru întărirea imunităţii şi prevenirea răcelilor. Fructele trebuie consumate proaspete - iar în această perioadă le poţi cumpăra congelate.
Legumele verzi elimină toxinele
În această categorie intră spanacul, broccoli, salata verde, care nu doar că te ajută să menţii greutatea sub control, ci şi luptă contra toxinelor. Nicotinamida din broccoli încetineşte deteriorarea funcţiei hepatice şi are efecte benefice asupra metabolismului, oferind un surplus de energie. Datorită conţinutului ridicat de vitamine, minerale şi fitonutrienţi, previne îmbătrânirea. Fierul ajută la oxigenarea creierului, îmbunătăţind funcţia cognitivă.