Alimente cu potențial cancerigen

17 aprilie 2015 11:25   Sănătate
Ultima actualizare:

Numeroase studii au arătat că anumite alimente au o legătură cu apariția cancerului. Având în vedere că 35% din tumorile canceroase apar din cauza regimului alimentar, este important să încerci să eviți pe cât posibil consumul acestor produse.

Produsele din carne procesate

Majoritatea produselor din carne procesate, cum sunt cârnații, șunca și baconul conțin conservanți chimici, coloranți artificiali și un nivel ridicat de sare și zahăr, motiv pentru care par proaspete și au un gust foarte apetisant. Acești compuși, care conțin nitriți și nitrați de sodiu, cresc riscul de a dezvolta cancer de colon, dar și alte tipuri de cancer.

Faina albă rafinată

Potrivit unui studiu realizat recent, consumul de carbohidrați rafinati poate crește cu până la 220%  riscul de a suferi de cancer de sân. Acest lucru se datorează faptului că în urma consumului de carbohidrați crește concentrația de glucoză foarte repede, care alimentează direct creșterea și răspândirea celulelor canceroase în organism.

Zaharurile rafinate

Unele produse bogate în îndulcitori permit celulelor canceroase să se metabolizeze rapid și ușor, și apoi proliferează. Anumite alimente, cum sunt prăjiturile, biscuiții, plăcintele, sucurile și sosurile conțin niveluri ridicate de zahăr rafinat și pot dezvolta, în timp, această maladie.

Află ce alimente mai au potențial cancerigen pe clickpentrufemei.ro.

Mai multe