Alimente pentru o imunitate de fier
Odată cu venirea toamnei, organismul nostru devine mai vulnerabil. El are nevoie de ajutor pentru a se adapta la schimbările de temperatură. Alimentația sănătoasă, echilibrată și diversificată este principalul secret pentru a scăpa de afecțiunile de sezon.
Ficat de viţel, contra infecţiilor
Studiile de specialitate relevă faptul că zincul acţionează eficient împotriva infecţiilor. Carnea de pui sau de curcan, fructele de mare, tonul, ficatul de viţel şi fulgii de ovăz sunt alimente bogate în zinc, care nu trebuie să-ţi lipsească din dieta zilnică.
Rădăcină de ghimbir împotriva răcelii
Rădăcina de ghimbir este ideală pentru prevenirea şi combaterea răcelilor de sezon. E bună când suferi de roşu în gât gât, răguşeală, tuse, favorizând expectoraţia şi accelerând vindecarea. Rade un pic de rădăcină de ghimbir peste peştele la cuptor, amestec-o în sosuri şi garnituri.
Usturoiul, rol antibiotic
Usturoiul are în compoziţie compuşi care conţin sulf, precum alicina, cu rol în întărirea sistemului imunitar. Este considerat un antibiotic natural, cu condiţia să fie consumat crud sau macerat în ulei de măsline. Moleculele sale active sunt eliberate atunci când căţeii de usturoi sunt zdrobiţi. Se recomandă să consumi 6 căţei de usturoi pe săptămână.
Află pe clickpentrufemei.ro ce alte alimente previn afecţiunile de sezon.