Alimentele care duc la creșterea tensiunii arteriale

4 iulie 2017 16:51   Sănătate
Ultima actualizare:

De cele mai multe ori, sarea este considerată principala cauză a hipertensiunii arteriale. Însă, multe dintre alimentele pe care le consumăm în fiecare zi afectează nivelul tensiunii arteriale.

Tensiunea arterială crescută este cunoscută ca boala care duce cel mai repede la deces. Dacă bolile cardiovasculare nu sunt ținute sub control, sănătatea îți este pusă în pericol. 

Știai că retenția de sodiu este una dintre principalele cauze ale hipertensiunii arteriale? Studiile au arătat că, dacă ai tensiunea arterială crescută, valorile pot fi reduse printr-o alimentație sănătoasă. Există alimente pe care le poți mânca, dar și unele pe care trebuie să le eviți. 

Iată care sunt alimentele care afectează tensiunea arterială.

Băuturile carbogazoase

Produsele care conțin sodiul ca ingredient nu sunt recomandate persoanelor cu hipertensiune arterială. Dacă bei băuturi carbozagoase, crești riscul de a suferi de tensiune arterială crescută.

Vezi ce alte alimente cresc tensiunea arterială, dar și ce alternative sănătoase poți alege în locul lor pe clickpentrufemei.ro.

Consumă peşte pentru o inimă sănătoasă!

Dietele bogate în sare cauzează hipertensiune arterială

Mai multe