Alimentele care ,,luptă” împotriva ridurilor

3 octombrie 2014 8:06   Sănătate
Ultima actualizare:

Liniile fine de lângă ochi şi petele maronii care apar pe ten sunt doar câteva dintre ,,semnele” ... trecerii timpului. Ştiai că alimentele pe care le incluzi în dietă pot ,,da o mână de ajutor” când vine vorba de amânarea procesului de îmbătrânire?

Legumele care ,,şterg” ridurile

Ca şi ouăle, legumele cu frunze verzi, cum este spanacul sau salata, se numără printre sursele importante de luteină şi zeaxantină, antioxidanţi puternici ce protejează de radicalii liberi din mediul înconjurător (aer poluat, fum de ţigară, noxe etc.).

Aceştia distrug fibrele de elastină şi de colagen din piele, ceea ce duce la formarea mai rapidă a ridurilor. Pe lângă beneficiile pentru ten, antioxidanţii din legumele cu frunzele verzi reduc şi riscul de apariţie a problemelor oculare, cum este degenerescenţa maculară.

Afinele au efect anti-îmbătrânire

Numite şi ,,micile” alimente nutritive, afinele sunt bogate în antioxidanţi. Aceştia întârzie îmbătrânirea prematură a pielii, chiar şi apariţia mai multor afecţiuni, printre care şi cancerul. Antocianinele din afine şi din celelalte fructe de pădure ajută la combaterea stresului oxidativ, factor ce influenţează apariţia ridurilor fine şi adâncirea celor de expresie. Afinele le poţi consuma simple, sub formă de băuturi, fie la prepararea deserturilor.   

Află ce alimente țin ridurile la distanță pe clicksanatate.ro

Mai multe