Alimentul ideal de consumat în post. Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Umple stomacul, e săţios şi nu îngraşă"
Nutriţionistul Mihaela Bilic a vorbit despre alimentaţia în perioada postului, despre greşelile pe care le fac cei care consideră că lipsa cărnii le permite să mănânce orice altceva fără limite, dar şi despre alimentele indicate a fi consumate în aceste zile şi care au efecte benefice asupra organismului.
”Cea mai mare putere saţiogenă o au proteinele, iar în post nu avem proteine pure. Când mâncăm un ou sau o bucată de carne, avem numai proteine, niciun gram de carbohidraţi, însă când postim, proteine vegetale găsim doar în leguminoase: fasole, mazăre, linte, năut, soia. Din păcate, acestea vin la pachet cu carbohidraţii, adică avem undeva între 10-20 la sută proteine, dar avem si carbohidraţi. Puterea lor saţiogenă este mai mică, aşa că avem tendinţa să punem şi nişte pâine lângă”, a explicat medicul nutriţionist Mihaela Bilic
Citeşte continuarea articolului, aici!Citeşte şi:Alex Velea, momente dificile în Asia: "Ni s-a lipit burta de spate. Cred că am o faţă mult prea agresivă"Imagine perfectă după ce şi-a pus silicoane. Cum a scăpat Nicole Cherry complet de celulită: "Mănâc dulce"