Alungă stresul cu o cană de cafea
Plină de antioxidanţi, în special polifenoli, cafeaua este licoarea care ne ajută să scăpăm de „duşmanii" de zi cu zi- stresul, poluarea şi oboseala. Iată de ce e bine să o consumăm.
În fiecare zi, organismul trebuie să lupte împotriva radicalilor liberi, precum stresul, poluarea sau alţi factori care distrug celulele din corp, iar antioxidanţii sunt componentele naturale care ne ajută să ne menţinem starea de sănătate şi reduc ceea ce numim stres oxidativ.
Cafeaua furnizează o cantitate importantă de antioxidanţi corpului uman. O cană aromată de cafea te poate umple de energie.
Cantitatea de cafeină conţinută într-o cană de cafea solubilă contribuie la creşterea rezistenţei fizice şi reduce oboseala resimţită în timpul efortului.
Sub influenţa cofeinei, muşchii încep să folosească grăsimile din corp ca sursă de energie în locul carbohidraţilor, pentru efortul fizic.
Cafeaua are şi abilitatea de a creşte contracţiile muşchilor. Prin transferul de calciu, sodiu şi potasiu la nivelul celulelor, se ajunge la o contracţie mai puternică a muşchilor.
Un consum moderat de două-trei căni de cafea zilnic contribuie la menţinerea greutăţii în limite normale.
Şi asta pentru că unul dintre efectele benefice ale cafelei este acela numit "termogen", stimulând arderea depozitelor de grăsime din organism.
Persoanele care vor să slăbească trebuie să ţină cont că cea mai sănătoasă şi eficientă metodă de a pierde în greutate poate fi obţinută printr-un control atent al caloriilor, menţinând în acelaşi timp o dietă echilibrată şi o activitate fizică permanentă.