Antibioticele naturale sunt duşmanii virozelor
Suntem în sezonul virozelor ! Dar în cămara cu provizii de iarnă vom găsi cel puţin trei remedii naturale, considerate de secole, leacuri universale: usturoiul, maghiranul şi hreanul. Cu siguranţă, şi bolnavii cronici se pot “trata “cu aceste panaceuri care le ameliorează starea de sănătate în anotimpul rece.
Usturoiul ţine la distanţă virozele
Pentru a preveni răcelile, pentru a ţine la distanţă virozele, apelaţi la ajutorul usturoiului! Mestecaţi câte o jumătate de căţel de usturoi de trei ori pe zi. Dacă, totuşi, v-a prins răceala, trebuie să zdrobiţi cinci căţei de usturoi peste care să turnaţi zece linguriţe de miere. Amestecaţi bine ingredientele şi, din acest leac excelent, luaţi câte o linguriţă la un interval de o jumătate de oră, până când terminaţi toată doza preparată .
Calităţile antiseptice, antivirale şi antimicrobiene ale usturoiului îşi fac efectul mai repede decât credeţi.
Maghiranul combate guturaiul şi febra
Un excelent medicament împotriva guturaiului şi a febrei este maghiranul, o plantă folosită adesea ca şi condiment. În Grecia antică, atleţii îşi ungeau trupurile cu ulei de maghiran înaintea competiţiilor sportive. De asemenea, în timpul epidemiilor, se folosea acelaşi procedeu pentru a distruge microbii. În anotimpul virozelor, beţi un decoct de maghiran, de trei ori pe zi. Băutura care se prepară dintr-o linguriţă rasă de plantă uscată la o cană de apă se fierbe timp de două minute. Când este cald, decoctul se bea îndulcit cu miere. Leacul are efect sudorific şi scade febra.
Siropul de hrean tratează tusea şi creşte imunitatea
Şi siropul de hrean este un remediu excelent pentru răceli şi viroze. Preparatul creşte imunitatea, tratează tusea, sinuzita şi bronşita. Siropul se prepară din trei linguriţe de hrean ras şi şapte linguri de miere. Ingredientele se lasă la macerat timp de şase ore. După aceea, siropul se strecoară şi se administrează, câte trei linguriţe, pe zi, până la vindecare.