Ardeiul galben, bun pentru ochi
Previne problemele de vedere. Consumat zilnic, ardeiul galben reduce riscul apariţiei cancerului. Mai mult, ardeiul galben previne apariţia bolilor cardiovasculare şi a problemelor legate de vedere. Nutriţioniştii spun că mâncate regulat, legumele galbene întăresc sistemul imunitar
Combate stresul. Ardeiul roşu conţine vitamine din grupa B-urilor şi, după cum bine se ştie, aceste vitamine joacă un rol important în activitatea sistemului nervos, combat stresul şi surmenajul psihic, stimulează capacităţile cognitive.
Calmează crampele abdominale. Sucul proaspat de ardei, în combinaţie cu sucul de morcovi, este de mare ajutor persoanelor care suferă de crampe sau colici intestinali.
E plin de vitamina C. Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman. 200 de grame de gogoşar acoperă necesarul zilnic de vitamina C, atât de necesară pentru o imunitate de fier.