Așa alegi ouăle cele mai proaspete pentru masa de Paște!

5 aprilie 2018 7:12   Sănătate
Ultima actualizare:

Fără ouăle pascale n-ar fi masă de sărbătoare. Află cum să le verifici prospețimea și care sunt condițiile care le prelungesc termenul de valabilitate!

Pentru a-ți da seama dacă un ou a expirat sau nu sau cum deosebești un ou deja stricat de unul bun, trebuie doar să-ți folosești simțurile, mai precis văzul și mirosul.Trebuie să știi, de asemenea, că ouăle pot fi consumate în siguranță chiar și după data înscrisă pe ambalaj. Totuși, cum ne dăm seama de acest lucru? Ouăle care nu au fost ținute în frigider au un termen de valabilitate de la 7 până la 10 zile, în timp ce ouăle păstrate în frigider pot fi consumate într-un termen cuprins între 35 și 40 de zile.

Vopsește numai ouă proaspete!

Iată un truc (testul de plutire) pentru a vedea dacă ouăle de găină sunt încă proaspete sau trebuie aruncate: umple un pahar cu apă şi pune oul în acesta.

Află pe Clicksanatate.ro cum se pot păstra proaspete mai mult timp!

Ponturi să previi indigestia după masa de PaşteCe trebuie să știi despre carnea de miel 

Mai multe