Aşa se pune corect mâncarea în frigider

7 martie 2017 17:38   Sănătate
Ultima actualizare:

Aşa e că îţi ţii laptele în uşa frigiderului? Să nu mai faci asta. Cel puţin aşa susţin experţii în igiena gospodăriei din Marea Britanie. Recent, ziarele britanice au publicat un ghid omologat de specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii din Regatul Unit despre cum să ne organizăm frigiderul.

Ţi se strică mâncarea prea repede? Este din cauză că păstrezi alimentele uşor alterabile în cea mai caldă zonă din frigider: uşa. Iată însă ce poţi depozita pe uşă: condimente, sticle de ketchup sau borcane cu maioneză şi muştar. Iată cum trebuie folosit corect frigiderul.

Pe raftul de jos trebuie depozitat peştele şi carnea crudă. Aici este cea mai scăzută temperatură din frigider şi sunt păstrate corespunzător pentru că nu se infestează cu bacterii provenite de la fructe, legume sau farfurii spălate necorespunzător. În cutiile de la baza frigiderului trebuie depozitate legumele şi fructele, salatele şi verdeţurile. Şi pentru că acest compartiment se închide ca un sertar, riscul de contaminare a altor alimente cu E.coli este redus. Raftul intermediar este destinat brânzeturilor: lapte, smântână, iaurt, caşcaval, brânză, ouă şi chiar unt. Rafturile superioare sunt pentru mâncărurile care nu sunt pentru gătit: salam, şuncă, bacon, costiţă afumată şi resturile mâncărurilor făcute în casă. Trebuie menţionat că această zonă este cea mai caldă din frigider, exceptând spaţiul de depozitare din uşă. În uşa frigiderului mai pot fi depozitate borcanele cu gem, dulceaţă, miere şi borcanele cu ciocolată.

Pentru a veni în ajutorul gospodinelor preocupate de sănătatea familiei, doctorul Peter Barratt a explicat pentru Daily Mail ce alimente trebuie puse în frigider şi ce alimente pot fi depozitate în bufet. În frigider mai intră: gemul, maioneza, sucul de lămâie, muştarul, ouăle, untul, uleiul de măsline sau de arahide şi sosurile pentru salate. În bufet depozităm: marmelada, pastele făinoase, făina, grişul, orezul şi pâinea.

Mai multe