Aşa te fereşti de bolile de la ştrand

13 iunie 2014 13:44   Sănătate
Ultima actualizare:

O bălăceală la ştrand sau la piscină este întotdeauna binevenită într-o zi călduroasă. Dar ce te faci când o astfel de activitate poate avea urmări neplăcute?

Dermatite sau micoze

Locul prielnic pentru contactarea unei ciuperci la nivelul piciorului este zona umedă de pe marginea bazinului. Medicii recomandă să nu stăm desculţi. Dacă ai o leziune la nivelul pielii, ar fi bine să eviţi să intri în apă, pentru că zona este mult prea sensibilă şi se va infecta mai uşor.

Conjunctivita de piscină

Ochii sunt cei mai sensibili la apa dintr-un bazin sau o piscină. Astfel, te poţi alege cu aşa-numita conjunctivită de piscină, o formă destul de agresivă dar şi contagioasă. Fereşte-ţi, pe cât posibil, ochii de contactul cu apa din bazin. Te poţi proteja şi cu ochelari specilai pentru înot.

Afecţiuni ale urechii

Nici urechile nu sunt prea ferite de expunerea la o serie de microbi care rezistă chiar şi la clorul din apă. Otita externă se poate manifesta prin dureri, secreţii purulente şi senzaţia de mâncărime. La recomandarea medicului, afecţiunea poate fi tratată cu antibiotic (picături).

Sfaturi utile

- Nu intra în apă dacă este murdară, este prea aglomerat sau dacă simţiţi miros puternic de clor. În cantităţi mari, vaporii sunt periculoşi pentru cei care suferă de astm.- Fă duş înainte şi după ce ai ieşit din bazin şi dă-ţi cu un spray antimicotic pe picioare.- Nu înghiţi apă din bazin.- Nu sta desculţă pe marginea bazinului.

Mai multe