Aşa tratezi lipsa de calciu
Alimentaţia incorectă, consumul redus de produse lactate sau lipsa expunerii la soare fac ca organismul să fie lipsit de sursele cele mai bune de calciu. Dr. Cristina Bălănescu ne spune ce tratament trebuie să urmăm.
Macerat din coajă de ou. Se recomandă un preparat clasic şi uşor de administrat. Într-un borcan cu filet, peste coaja rezultată de la curăţarea a 4 ouă fierte (cărora li s-au scos în prealabil pieliţele interioare) se adaugă sucul de la 2 lămâi de mărime mijlocie şi se lasă la macerat timp de 3 zile, apoi se filtrează cu tifon şi se adaugă aceeaşi cantitate de miere. Se beau 1-3 linguriţe pe zi înainte de mese şi alte 3-4 linguriţe pe zi, după mese
Coada-calului. Planta conţine acid silicic, din care 10-20% în formă solubilă, ceea ce o face interesantă în tratamentul hipocalcemiei. Pudra obţinută prin măcinarea plantei se poate lua sublingual, câte un vârf de cuţit, de 3-4 ori pe zi. Se mai poate folosi şi sub formă de decoct (1 linguriţă la o cană, se fierbe 15 minute) din care se beau 2-5 căni pe zi, în funcţie de gravitatea bolii.
Grâul, orzul, ovăzul. Se folosesc tincturile, în doze de 40, 20-40 şi, respectiv, 10-15 picături, de 3 ori pe zi. Produsele sunt deopotrivă utile şi în spasmofilie, ca parte componentă dintr-o schemă complexă de tratament, care mai include ceaiuri şi produse cu microelemente.
Amestec de plante. Se prepară un amestec din câte 7 părţi fructe de măceş şi de cătină şi câte 3 părţi frunze de ciuboţica-cucului şi de roiniţă. Se face o infuzie din 2 linguri de amestec la 1 litru de apă, cantitate care se bea într-o zi, îndulcită cu miere sau nu, eventual, amestecată cu suc de morcovi şi de tomate.