Asocieri de alimente care te mențin sănătos
Combinarea corectă a alimentelor favorizează asimilarea eficientă a vitaminelor și mineralelor. Descoperă ce trebuie să alături când mănânci pentru a preveni anumite afecțiuni grave!
Legume crucifere cu somon
Anumite substanțe, precum sulforafanul, din legumele crucifere ca broccoli, varză, conopidă, varză de Bruxelles încetinesc evoluția cancerului. De asemenea, sulforafanul este recomandat și și pentru tratarea infecției cu Helicobacter pylori, pentru prevenirea bolilor inimii, datorită scăderii nivelului de colesterol rău. Efectele acestei substanțe sunt sporite în prezența mineralului seleniu care se găsește în pește. Iată de ce prepararea peștelui (somon, ton, sardine) cu broccoli este o alegere bună! Printre alte alimente bogate în seleniu pe care le poți mânca alături de broccoli se numără carnea de pasăre, de vită, ficatul, ciupercile, ouăle.
Leguminoase cu orez
Combinarea orezului brun cu legume ca fasolea uscată este perfectă mai ales pentru vegetarieni, pentru că le conferă proteinele și aminoacizii de care au nevoie. Împreună formează proteine complete și un alt atu este că orezul brun nu conține gluten. Alte surse bune de proteine vegetale sunt ciupercile, năutul, lintea, drojdia de bere sau fulgii de drojdie inactivă, care se pot pune la paste sau în piureuri de legume.Află pe Clicksanatate.ro ce alte combinații de alimente sunt benefice!