Astrologii ne învaţă să ne hrănim sănătos, în funcţie de ziua săptămânii
Minte sănătoasă în corp sănătos! Preocupaţi de modul de concretizare a acestui dicton latin, medicii alopaţi, nutriţioniştii şi astrologii au căutat soluţii pentru ca noi să fim în formă în viaţa de fiecare zi.
O nutriţie adecvată ne ajută să trăim sănătos, iar concluzia la care au ajuns aceşti specialişti este la îndemâna fiecăruia dintre noi. După studii îndelungate, astrologii susţin că există o relaţie verificată îndelung în practică, între tipul de hrană, modul în care ne hrănim şi zilele săptămânii.
Luni: Să nu mâncăm în exces!
Prima zi a săptămânii nu încurajează hrana în exces. După ziua de duminică , când ne-am bucurat de bucate alese, tradiţionale în familia noastră, este bine să alegem produsele lactate ; aceste alimente se află sub influenţa Lunii, iar astrul nopţii acţionează asupra bunei funcţionări a stomacului, ficatului şi vezicii biliare. Consumând aceste alimente combatem oboseala şi insomnia.
Marţi: Să consumăm mâncare gătită
În această zi, este ideală mâncarea gătită, pe care trebuie s-o consumăm fierbine. Cea mai mare cantitate se consumă la micul dejun, în comparaţie cu prânzul şi cu cina. Ziua de marţi este patronată de planeta Marte . De asemenea, persoanele care vor să slăbească trebuie să practice un sport-gimnastică şi jogging.
Miercuri: Să alegem o hrană uşoară
O hrană uşoară, în general negătită, este recomandată pentru această zi patronată de planeta Mercur. Putem alege un singur fel de mâncare, salate de exemplu: poate fi o salată de crudităţi cu brânză şi măsline. Un meniu de acest fel este hrănitor, sănătos şi uşor.
Joi: Nici prea mult, nici prea rece!
Nu trebuie să mâncăm prea mult! Joia, ziua patronată de Jupiter, guvernatorul exceselor, este bine să alegem porţii moderate de mâncare.Preparatele din năut sunt tonice şi reconfortante. Totodată, mâncarea nu trebuie să fie prea rece.
Vineri: Iată o zi de răsfăţ!
De această dată, avem voie să mâncăm bucatele preferate, romantice, dar să nu renunţăm la desertul din fructe. În familie, gospodinele se pot mândri cu măiestria lor, iar bucatele au un gust deosebit.
Sâmbătă: Puţin şi bun!
Sâmbăta este patronată de planeta Saturn care guvernează tradiţia. De aceea, bucatele tradiţionale asezonate cu busuioc şi mentă sunt gustoase şi săţioase. De aceea, nu este firesc să consumăm porţii duble.
Duminică: Bucate originale
În această zi putem renunţa la reţetele obişnuite. Soarele care patronează ziua de duminică este un astru generos şi ne permite să ne bucurăm de fastul meselor bogate, împodobite cu preparate culinare originale, lipsite însă de multe grăsimi. Friptura de curcan sau de pui, asezonată cu sos de mere ar fi un meniu excelent pentru revigorare şi pentru liniştea sufletească.