Atenție bărbați! Dacă nu puteți face măcar 10 flotări sunteți în pericol de moarte

9 aprilie 2019 16:35   Sănătate
Ultima actualizare:

Studiu alarmant pentru reprezentanții sexului tare! Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că bărbații care nu pot face măcar 10 flotări sunt în pericol de moarte. Acest exercițiu fizic extrem de banal și uzual indică prezența unor boli cardiovasculare de mare risc. Conform unui set de analize realizate pe 1.000 de pompieri între anii 2000 și 2007, masculii care au picat la acest test fizic au dezvoltat ulterior boli de inimă. Media de vârstă a voluntarilor testați a fost de 39,6 ani.

Atenție bărbați: dacă nu puteți face nici măcar 10 flotări sunteți predispuși să faceți infarct. O echipă de cercetători de la Universitatea Harvard au descoperit că masculii care face flotări în mod regulat, reduc substanțial șansele de a dezvolta boli cardiovasculare. La polul opus, sunt cei care nu pot executa aceste exerciții fizice. Ei sunt predispuși la infarct sau atac cerebral. Studiul a fost realizat pe 1.000 de pompieri americani care au fost monitorizați între anii 2000 și 2007. Ei erau obligați prin specificul meseriei să treacă anual de un test fizic. Acest test presupunea inclusiv un set de 10 flotpri. Vârsta medie a voluntarilor analizați este de 39,6 ani și doat 60% dintre ei au fost capabili să ducă la bun sfârșit setul de 10 flotări.

Citește și:

Fisticul, duşmanul bolilor cardiovasculare

Factori care cresc riscul de boli cardiovasculare

Pe durata studiului, 37 dintre participanți au fost la un pas de infarct

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard între 2000 și 2007 a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de pompieri. Indicele mediu de masă corporală al participanților la studiu era de 28,7 care este considerat ca fiind specific persoanelor supraponderale. Pe durata studiului, 37 dintre participanți au fost la un pas de moarte, după ce au dezvoltat diferite afecțiuni cardiace. 8 dintre aceștia au făcut preinfarct și cinci au avut nevoie de stenturi pentru desfundarea valvelor. Cercetătorii au descoperit că la polul opus se află sportivii: cei care fac fără întrerupere între 11 și 20 de flotări reduc la minimum riscul producerii unui infarct cu 64%, iar cei care fac ”dintr-un foc” între 21 și 30 de flotări reduc riscul cu până la 82%. Conform aceluiași studiu, riscurile apariției bolilor cardiovasculare crește semnificativ după depășirea vârstei de 30 de ani. În mod surprinzător, bărbații sunt de două ori mai predispuși la astfel de afecțiuni. 

Mai multe