Atenţie, grătarul îngraşă rău!
Ce poate fi mai relaxant şi mai îmbietor decât un grătar cu prietenii în weekend? Ei bine, pe lângă beneficii, există şi "puncte slabe": preparatele atacă silueta. Experţii britanici în domeniul sănătăţii avertizează că ieşirile la iarbă verde îngraşă rău!
La o ieşire la grătar o persoană consumă, în medie, 3.000 de calorii, ceea ce este un dezastru pentru siluetă. Până acum se credea că preparatele la grătar nu îngraşă prea rău, însă nutriţioniştii britanici arată că nu este deloc aşa, având în vedere că pe lângă acestea se consumă garnituri şi băuturi ce conţin multe calorii. Deci, cei care se bucură că suntem în plin sezonul grătarelor la iarbă verde trebuie să se gândească de două ori înainte să iasă la pic nic.
Pe lângă mici, copănele şi peşte pe grătar, în compania prietenilor, se înfulecă la greu cartofi prăjiţi, îngheţată, sucuri şi băuturi alcoolice! Nutriţioniştii spun că peştele ar fi cel mai puţin rău. Cele 3.000 de calorii pe care le înfulecăm la o ieşire la grătar sunt echivalentul alimentelor pe care o femeie trebuie să le consume într-o zi şi jumătate şi depăşesc cu 500 de calorii cantitatea maximă de alimente pe care un bărbat trebuie s-o consume zilnic! Experţii trag un semnal de alarmă după ce, statistic, s-a descoperit că 90% dintre oameni preferă să iasă la grătare la iarbă verde în timpul verii.
Iată o reţetă care nu îngraşă
Dacă totuşi ieşiţi la grătar, puteţi opta pentru o reţetă care nu îngraşă atât de rău. Este vorba de legume pe grătar. Ingrediente: Aveţi nevoie de dovlecei, vinete, roşii, ardei şi ceapă, ulei de măsline. Preparare: Legumele proaspete se spală bine, se feliază şi se presară cu sare.
După circa un sfert de oră se zvântă cu ajutorul unor şerveţele şi se aşază pe grătarul bine încins. Se ung cu ulei de măsline pe partea vizibilă. După 2-3 minute se întorc pe partea cealaltă, se ung cu ulei şi se lasă să se rumenească. Roşiile şi ceapa se aşază mai întâi cu faţa tăiată în jos şi apoi cu cea bombată.