Atenţie! Sucurile acidulate pot duce la infarct

1 februarie 2012 16:02   Sănătate
Ultima actualizare:

Nu contează ce fel de băuturi carbogazoase obişnuim să bem zilnic, de la cele cu gust de lămâie până la cola, riscurile sunt aceleaşi.

Conform cercetătorilor de la Universitatea Miami Miller şi celor de la Universitatea Medicală Columbia, este suficient să consumaţi zilnic, timp de 3 ani, băuturi carbogazoase şi efectele se văd.

Consumul regulat de sucuri creşte riscul producerii unor boli de ficat, infarct, atac cerebral şi poate duce la diabet şi afecţiuni cardiace", se arată în studiul publicat de Daily Mail.

Conform analizelor de laborator, vinovate pentru aceste dezechilibre sunt substanţele care îndulcesc răcoritoarele. Efectul acestor îndulcitori asupra ficatului este similar alcoolului.

Cele mai periculoase, prin urmare, sunt băuturile dietetice, care, deşi au mai puţine calorii, sunt mult mai artificiale decât varianta lor normală. Astfel, concluziile studiului au confirmat că peste 43% din cei care beau sucuri dietetice sunt mult mai expuşi la boli cardiace sau afecţiuni ale ficatului decât cei care beau sucuri non-dietetice.

Şi asta pentru că substanţele chimice conţinute dezechilibrează grav metabolismul.

Strică dinţii și slăbesc oasele

De asemenea, acizii corozivi din băuturile răcoritoare atacă smalţul dinţilor. Acelaşi efect îl au şi asupra oaselor.

Corpul nostru încetează să mai „construiască" oasele aproximativ la vârsta de 30 de ani. După această vârstă, oasele încep să se dizolve, întreg procesul depinzând însă şi de aciditatea mâncării pe care o consumăm.

Pentru a neutraliza un pahar de răcoritoare sintetică trebuie să beţi aproximativ 25 de pahare de apă plată.

Mai multe