Atenţie! Sucurile şi carnea roşie pot duce la atac de cord
O sticlă de suc îndulcit cu zahăr pe zi poate creşte dramatic riscul de a suferi un atac de cord, potrivit ”Daily Mail”.
E concluzia la care s-a ajuns în urma unui studiu realizat asupra a 40.000 de bărbaţi. Cercetătorii britanici au stabilit pe baza acestui experiment că un consum zilnic de băuturi îndulcite cu zahăr pot creşte riscul de a suferi un infarct, inclusiv un accident cardiovascular mortal, cu 20%.
Pe de altă parte, consumul excesiv de carne roşie, fie ea preparată la grătar creşte cu 13% riscul apariţiei infarctului. Conform unui studiu realizat de Universitatea din Boston, pe 120.000 de persoane, s-a descoperit că pentru cei care consumă carne roşie o dată la două zile riscul bolilor cardiovasculare creşte cu până la 13%.
În cazul celor care obişnuiesc să consume carne procesată (n.r. mezeluri) riscul ajunge la 20% din cauza grăsimilor. Dimpotrivă, sucurile cu îndulcitori nu sunt la fel de periculoase.
Cercetătorul Lawrence de Koning spune că reacţia organismului la surplusul de zahăr e de a-şi face provizii de grăsimi care sunt rele pentru inimă. Analizele au arătat că cei care beau sucuri îndulcite cu zahăr au un nivel crescut de grăsimi periculoase care produc boli cardiovasculare, iar colesterolul "bun" este mai scăzut.