Au fost descoperite noi subtanțe anticancerigene

16 septembrie 2016 18:39   Sănătate
Ultima actualizare:

Bătălia cu boala canceroasă este susținută de cercetătorii din lumea întreagă. Numeroasele studii scot în evidență alte și alte substanțe active în fructele și legumele pe care le consumăm în fiecare sezon. Fiind sezonul strugurilor, nutriționiștii ne recomandă să consumăm struguri, să ne revigorăm cu aceste fructe delicioase, deoarece acestea țin departe de noi boli grave, iar printre acestea se numără și boala secolului-cancerul.

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois, SUA, au descoperit că în compoziţia boabelor de struguri există zece flavonoide noi, care au efecte anticancerigene mult mai puternice decât li s-a atribuit până în prezent. Cercetătorii americani susțin că rezultatele unui studiu in vitro arată că aceste noi flavonoide inhibă activitatea unei enzime, numită toposomeraza II, care joacă un rol esenţial în apariţia cancerului. Îmbucurător este și faptul că din grupul noilor flavonoide descoperite fac parte şi myrcetina, cynidinele şi rutina, a căror activitate anticancerigenă este mai puternică decât a resveratrolului, un alt component din strugure, căruia i se atribuie proprietăţi chimico-profilactice în prevenirea cancerului şi a tulburărilor cardiovasculare.

Recomandare

Pentru ca organismul să beneficieze de proprietăţile miraculoase ale savuroaselor  boabe  de strugure : boala canceroasă, îmbătrânirea prematură şi afecţiunile cardiovasculare, realizatorii studiului recomandă persoanelor care au primit undă verde din partea medicului, să consume zilnic câte 200 g de struguri pe zi, cu coajă şi cu sâmburi cu tot.

Mai multe