Avantajele consumului redus de carne roșie

19 ianuarie 2018 13:58   Sănătate
Ultima actualizare:

Despre consumul de carne părerile sunt împărțite atât pro, cât și contra. Fiecare este liber să opteze pentru alimentația dorită, astfel că astăzi avea de-a face cu stiluri alimentare diferite de la raw și vegan până la lacto-ovo-vegetarian.

Precum bine spune o vorbă din popor:„ cea mai bună legumă este porcul”, însă în realitate lucrurile stau un pic diferit și asta din cauza faptului că o alimentație în care predomină carnea favorizează creșterea nivelului estrogenului în organism.

În special în cazul femeilor care preferă orice alt tip de carne în loc de pește, acestea prezintă un risc mult mai mare de endometrioză.

Însă aspectul cel mai îngrijorător este că  potrivit unor studii consumul cărnii vine la pachet cu un aport scăzut de fibre, aspect ce duce la ușurarea procedeului de înmulțire a bacteriilor rele.

Legătura dintre carne și kilogramele în exces

Dacă aparții sexului feminin și vrei să pierzi câteva kilograme bune, una dintre cele mai bune idei este să renunți la carne, în special cea roșie.

Fiind bogată în grăsimi saturate, poți să o înlocuiești cu peștele, astfel te vei bucura de o porție sănătoasă de Omega-3.

Află pe Clicksanatate.ro de ce nu e indicată nici excluderea cărnii din alimentație!

VIDEO Exerciții de stretching de făcut la birouTratamentul cu sirop de ridiche neagră, indicat contra răcelii 

Mai multe