Băile relaxante previn răceala
Ziua cald, seara răcoare. Sunt semne de toamnă, iar aceste schimbări de temperatură pot aduce cu ele răceli cu nas înfundat, dureri de gât şi tuse.
Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne învaţă cum să ne ferim de aceste afecţiuni.
Băi calde. Se pot folosi aplicaţii externe sub formă de băi calde în care se adaugă frunze şi flori de coada-calului, de soc, de trandafir, de busuioc şi de gălbenele în părţi egale.
Alimentaţia naturală, odihna, aerul liber. Sunt factori foarte importanţi în prevenirea instalării răcelilor.
Se recomandă să se consume usturoi, hrean, salată verde, ceapă, sâmburi de migdale, morcov, păstârnac, pătrunjel, ţelină.
Cei care au predispoziţie către afecţiuni respiratorii să se ferească de alune, arahide, fructe de mare, pâinea preparată cu prea multă drojdie.
Extract de muguri de plop. Ca produse folosite sub formă de vaccninuri, zilnic din luna octombrie se consumă câte 60 de picături de extract de muguri de plop (gemoterapie), extract de măceşe (puternic antioxidant), câte 60 de picături în fiecare dimineaţă.
Aromoterapia. Tot cu rol preventiv pot fi folosite uleiurile volative (esenţiale), sub formă de inhalaţii.
Cele cu rol bactericid sunt ienupărul, eucaliptul, busuiocul, cimbrul. Se pot pune picături (4-5 picături în lampa de aromaterapie), sau se pot face băi calde în care se pun 15-20 de picături).