Barba, mai igienică decât bărbieritul! Ce a descoperit un nou studiu
Dacă un studiu anterior susținea că bărbile pot conține bacterii care se regăsesc în fecale, o altă echipă de cercetători vine cu rezultate care susțin contrarul. Oamenii de știință au descoperit că bărbații se expun mai multor riscuri atunci când se bărbieresc.
Potrivit rezultatelor obținute, există mai multe șanse de dezvoltare a unei bacterii cauzatoare de infecții atunci barba este tăiată, decât atunci când este lăsată să crească. Potrivit independent.co.uk, bărbații care se bărbieresc sunt de trei ori mai expuși să contracteze stafilococul auriu decât cei care poartă barbă.
„În general, colonizarea (bacteriilor, n.r.) este similară în bărbații care lucrează în domeniul sanitar, cu sau fără păr facial, totuși, anumite specii de bacterii sunt mai răspândite la cei fără păr facial”, relevă studiul.
Doctorul Adam Roberts, microbiologist la University College London, Anglia, a descoperit 100 de bacterii diferite în mostrele de barbă. Printre acestea, el a descoperit un microb care părea să ucidă celelalte bacterii.
Doctorul a izolat microbul și l-a testat, din nou, împotriva bacteriei E. Coli, care cauzează infecții ale tractului urinar, și a descoperit că microbul a ucis bacteria cu succes. Aceste rezultate ar putea fi relevante în viitor, pentru descoperiri științifice în ceea ce privește domeniul sănătății.
Antibioticii descoperiți până acum au început să nu mai dea rezultate, iar infecțiile imune la antibiotici ajung să ucidă aproximativ 700.000 de persoane pe an. În ultimii 30 de ani, nu a mai fost descoperit nici un antibiotic nou.