Bătăturile trec cu foi de ceapă

18 iulie 2012 13:54   Sănătate
Ultima actualizare:

Coada-calului. Se fac băi locale, calde spre fierbinţi, cu ceai de coada-calului: se prepara un decoct din 500 g de plantă la 4l de apă, se fierbe 20 de minute, se varsă în apa de baie sau se pune într-un lighean şi se fac băi locale, timp de 15 minute;

Salcie. În acelaşi fel se pot face băi cu decoct din frunze de salcie, frunze de volbură, frunze de păducel

Foi de ceapă. După o baie caldă cu una din plantele de mai sus se aplică o foaie de ceapă albă de iarnă, uşor zdrobită; se fixează cu leucoplast, se menţine minimum 8 ore (de seara până dimineaţa); operaţiunea se repetă până când se desprind toată porţiunea îngroşată a bătăturii şi rădăcina ei.

Comprese fixe cu frun­ze de iederă sau căţei de usturoi zdrobiţi. Se aplică în acelaşi mod ca şi compresele cu foi de ceapă pană la desprinderea bătăturii.

Click! spune

Bătătura reprezintă porţiunea cornoasă a pielii se dezvoltă şi apare ca o suprafaţă uşor denivelată/netedă, scuamoasă, de culoare brun-gălbui.

Se localizează în punctele de presiune a încălţămintei: pe faţa externă a degetului mic de la picioare, pe faţa internă a degetului mare, în tălpi, în palme. Poate fi dureroasă şi să producă neplăceri la mers, respectiv la mânuirea unor obiecte.

Mai multe